Mijn favorieten

Taxatie

De (ver)koper van een woning, de hypotheekverstrekker, de verzekeringsmaatschappij, de overheid en de belastingdienst vragen zich vaak af wat een woning waard is. Een taxatie van uw woning geeft u antwoord op deze vraag. Hiervoor kunt u uitstekend terecht bij een makelaar van Taxcent.  Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar hanteren strikte regels. Taxcent hanteert bij taxaties het model NVM-taxatierapport dat door alle geldverstrekkende instellingen en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) wordt geaccepteerd. Bij het Taxcent-kantoor vindt u overigens een beëdigd NVM-makelaar/taxateur, die is ingeschreven in het register van de Stichting VastgoedCert. Dit branchebrede platform houdt zich bezig met het certificeren en registreren van de (technische) vakbekwaamheid van makelaars en taxateurs in onroerende zaken.
 

De voordelen van een taxatie via de makelaars van Taxcent

 

Regionale deskundigheid

Taxcent makelaars is gevestigd in Zutphen en is in deze omgeving goed op de hoogte is van uw regionale situatie. Dat is essentieel om de waarde van uw onroerend goed te kunnen taxeren, want de marktsituatie kan per regio enorm verschillen. En dat heeft weer invloed op de waarde van uw woning.

Marktkennis

Makelaars van Taxcent zijn als geen ander op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Ze zijn namelijk aangesloten op het digitale kenniscentrum van de

Prijs

Doordat we gespecialiseerd zijn in taxaties kunnen wij voor een concurrerend tarief werken. Bijvoorbeeld een gemiddelde tussenwoning in Zutphen met NWWI keurmerk €420,-- inclusief BTW.

NVM, een zeer gedetailleerd portaal dat hen voorziet van informatie over bijvoorbeeld de waarde van een woning, de buurt waar u wilt gaan wonen en de historie van een huis dat u wilt kopen.  
De Taxcent-makelaar zal u vragen waarom u een waardebepaling wilt laten verrichten. Het doel van een taxatie leidt namelijk tot verschillende soorten waarden.

 

Deze waardebegrippen kunt u tegenkomen:

Marktwaarde:

wanneer u een woning (ver)koopt vrij van huur en gebruik spreken we van de onderhandse verkoopwaarde. Dat is de hoogste waarde van de woning bij een ongedwongen en goed voorbereide verkoop. Deze waarde (met taxatierapport) is onder meer noodzakelijk bij het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 

Marktwaarde met bijzonder uitgangspunt:

Een afgeleide van de marktwaarde, maar dan een situatie welke afwijkt van de huidig aangetroffen situatie. Bijvoorbeeld een marktwaarde na een renovatie, of een marktwaarde wanneer de woning verhuurd zou zijn, of de marktwaarde in vrij opleverbare staat terwijl de woning nu verhuurd is.

Executiewaarde:

wanneer u een hypotheek nodig heeft, wil de bank de executiewaarde van de woning weten. Dat is de waarde die de woning opbrengt bij een gedwongen verkoop, bijvoorbeeld als u de hypotheek niet meer kunt betalen. De bank wil immers het geleende geld altijd terugkrijgen.

Bij een taxatie let de makelaar van de NVM op het volgende:
- ligging;
- verhouding vraag en aanbod;
- de staat van onderhoud;
- inhoud en oppervlakte;
- functionele indeling;
- de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan;
- mate van isolatie en energiezuinigheid;
- verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht;


De taxateur doet ook kadastraal onderzoek, is op de hoogte van  het bestemmingsplan en houdt rekening met de marktsituatie. Alle bevindingen worden vastgelegd in het taxatierapport. Let op: wanneer verschillende taxateurs dezelfde woning taxeren, kunnen de uitkomsten verschillen. Het gaat immers om een deskundige schatting.

Klik hier om direct een NWWI-taxatie aan te vragen